Bråviken Rumble 2019

Välkommen till Bråviken, Den Vänliga Golfklubben och årets upplaga av Bråviken Rumble

Vi hoppas att ni skall få en toppendag på vår golfbana och att spelet skall fungera så bra att ni känner er nöjda med dagen.

Vi hoppas givetvis att ni som alla andra golfare skall spela på ett smart och snabbt sätt och följa golfen och tävlingens regler. Planera ert spel, har ni ingen möjlighet att få poäng på en boll, lägg inte onödig tid på att leta efter den. Gå i ett friskt och motionsbringande tempo och slå inte för många slag, så går spelet bäst.

Tävlingsbestämmelser och regler:

Spelform: Spelformen är ”Bråvikens Irish Rumble”, en modifierad form av bästboll. Ett lag består av fyra spelare.

Poängräkning per hål enligt Poängbogeysystemet. Beroende på vilket hål som spelas så räknas olika antal resultat.

Allt sköts automatiskt när alla använder golfidentchipet på alla hål.

Hål 1-6: Det bästa resultatet i laget räknas, per hål.

Hål 7-12: De två bästa resultaten i laget räknas, per hål.

Hål 13-17: De tre bästa resultaten i laget räknas, per hål.

Hål 18: Alla resultat i laget räknas.

Handicap: Spelare med hcp 37-54 får handicap 36,0. Man får tillgodose 100 % av sitt spelhandicap.

Vid sjukdom eller skada har laget möjlighet att byta in två nya spelare.

Minst två spelare från laget i kvalet måste spela finalen, annars diskvalificeras laget.

Minst en i laget måste vara senior och som junior krävs föräldrars tillstånd för att delta i tävlingen.

Regler: Tävlingen spelas enligt Regler för Golfspel 2019, Decisions on the Rules of Golf, Spel –och tävlingshandboken samt SGF:s Regelkort 2019.

Från varje kvaltävling går 6 lag vidare oberoende av antalet kvalande lag i varje kval.

Överdomare är Simon Ahlberg, Förbundsdomare SGF. Domarens beslut är slutgiltigt enligt Regel 34-2. Avståndsmätare får användas enligt regelboken.

Följande dagar är kvaldagar 2019:

Final 30 juni

Anmälan till tävlingen sker på golf.se.

Välkomna!