Redo för golf – en del av Vision 50/50

I samband med att vi på Bråvikens GK har gått in i det nya Klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50, är vi också testpiloter för Redo för golf, en ny metod för att introducera golf för nya spelare. Idag är 72 procent av svenska golfare män och endast 28 procent kvinnor. Dessutom slutar cirka hälften av golfarna – fler kvinnor än män – inom två år från att de gått en nybörjarkurs. En för stor andel slutar på grund av att de inte kommer in i ett socialt sammanhang.

Därför har av Svenska Golfförbundet och tränarorganisationen PGA tagit fram konceptet Redo för golf som kan användas av golfklubbar och tränare. I en Redo för golf-kurs ska deltagarna kunna utvecklas i sin takt. Ledorden för Redo för golf är hälsa, gemenskap, utveckling och utomhus och konceptet bygger på två grundprinciper:

1. Deltagarna skall snabbt komma in i klubbgemenskapen Tränaren och klubben behöver säkerställa att det finns speltillfällen utöver Redo för golf-kursen och andra möjligheter till socialt utbyte. Om man trivs på klubben för det med sig att man tillbringar mer tid på anläggningen och tränar mer. Det leder till utveckling.
  2. Deltagarna lär genom att spela I Redo för golf skall deltagarna spela vid varje träff. Pedagogiken bygger en hel del på att deltagarna delger varandra sina upplevelser samtidigt som tränaren låter alla pröva på innan instruktion. Genom spelet lär sig deltagarna vad de behöver utveckla och kan lättare koppla ihop situationer ute på banan med sin egen träning. Klubben måste därför arrangera speltillfällen så att deltagarna får möjlighet att spela och utvecklas på banan.

Vill du veta mer om Redo för golf, kontakta vår tränare:

Åsa Monier, PGA pro på Bråvikens GK Telefon 0708-58 42 67 E-post: es.kg1556049233arb@o1556049233rp1556049233

William Monier, PGA pro på Bråvikens GK Telefon 0708-58 87 89 E-post: es.kg1556049233arb@m1556049233ailli1556049233w1556049233