Golfens Dag den 20 maj

Den 20 maj är det Golfens dag i hela Sverige – och självklart också hos oss! Mer info kommer, men boka gärna in datumet i kalendern redan nu. Det kommer att bli en kanonlördag på anläggningen. Ta med alla nyfikna icke-golfande vänner!
Vi har prova-på-golf för alla nybörjare och roliga aktiviteter för både barn & vuxen.

 

Fair Väg Välgörenhetstävling 20 maj

Scramble 2 män och två kvinnor i varje lag. Insamlade pengar går till en prova-på-dag för juniortjejer. Anmälan på golf.se

 

Golfresa

Tisdag den 13 juni arrangerar damkommittén en golfresa till Katrineholm, så boka in det i era kalendrar. Vi återkommer med en inbjudan!

 

Matchstege

Matchstegen är ett bra sätt att både tävla och träffa andra tjejer/kvinnor/damer i klubben.

Det är 16 deltagare som spelar matchspel 2 och 2 i lottade matcher alltså 8 matcher. De 8 vinnarna går vidare till nästa steg på stegen och där möts man också 2 och 2. De 4 vinnarna går till nästa steg och möts i två matcher och till slut är det bara två spelare kvar och de möts i en final.

Tävlingsledare Kerstin Nilsson kommer att lotta de första matcherna dvs. vem som möter vem i den första omgången. Vi ritar upp en stege med alla namn och visar med pilar var segraren i varje match ska fylla i sitt namn i nästa steg och på så vis ser man vem man ska möta i nästa match! Matchstegen kommer att sitta uppsatt i damernas omklädningsrum. Man får själv kontakta sin motspelare.

När vi är 16 anmälda så drar vi igång årets matchstege. Vi kontaktar er när det är dags!

Kostnad: 100kr/spelare, avgiften swichas till 070-490 51 70 (Eva Ivarsson) ange Matchstege och golf id. Priser utgår till de damer som nått de bästa resultaten. Dessutom lottas priser ut.

Anmälan senast den 14 maj.

 

Running Eclectic tävling

Att spela Eclectic innebär att man spelar ihop till sin ”drömrunda”. Alla 3 slingor ingår i tävlingen och det är fritt fram att anmäla sig när som helst under den period som tävlingen pågår från 15 maj till 30 september.

Rundan som registreras ska göras med vårt Golfident chip, så att det efteråt går att kontrollera.

För varje gång du spelar en eller flera av Bråvikens 9 hålsslingor, ska du ange det bästa *netto resultatet du fått totalt och ditt bästa resultat på ett eller flera hål på en lista som finns på anslagstavlan i Damernas omklädningsrum. Gör du senare ett bättre resultat på hålet så får du notera det igen och byta ut den gamla scoren.

*Exempel från en 9 hålsrunda

Brutto           SHCP               SHCP/2            Netto

Anna And    57                   12                  6                    51

*Exempel från en 18 hålsrunda

Brutto           SHCP               Netto

Lisa Lind    102                   18,4                 83,6

Målet är självklart att ha ett resultat noterat på alla 27 hålen senast 30 september då tävlingen avslutas och att totalresultatet är så lågt som möjligt. Har man inte noterat en score på alla hål senast sista tävlingsdag noteras hålets par +5 som resultat.

Man kan hoppa på tävlingen när som helst under säsongen men har då givetvis färre tävlingar kvar där Eclectic kan räknas. Prisutdelning sker vid avslutningsfesten den 15 oktober.

Kostnad: 120kr/spelare, avgiften swichas till 070-490 51 70 (Eva Ivarsson) ange Eclectic och golf id. Priser utgår till de damer som nått de bästa resultaten. Dessutom lottas priser ut.

 

Onsdagsträning eller tävling

VÄLKOMMEN att vara med i gemenskapen för alla klubbens damer oavsett ålder o hcp på ONSDAGAR. Vill du kunna ta del av prisbordet så får du sätta upp dig som tävlingsledare på en onsdag under säsongen, listan finns i omklädningsrummet. När onsdagarna är fulltecknade så kan du sätta upp dig tillsammans med någon annan, men ansvarar då själv för att ta kontakt med den personen. Du kan också delta utom tävlan.

Start 10.00, du anmäler dig på golf.se senast kl 15.00 dagen innan. Efter rundan samlas vi i restaurangen.

Tävlingsledarens roll:

  • Meddela es.kg1556049268arb@o1556049268rp1556049268 vilken spelform du väljer senast veckan innan. Slaggolf om inget annan väljs.
  • Ta ut en resultatlista.
  • Pris för ca 100 kronor totalt,
  • Håll i prisutdelning och ordna med utlottning (samla in scorekorten)

 

Trivselkväll

Trivselkväll 16 augusti. Vi byter ut träningen mot en härlig kväll tillsammans ute på klubben. Boka in datumet i kalendern så återkommer vi med mer information!

 

Nationell Damdag

Nationell Damdag på Bråviken den 17 september. Mer information kommer och det går bra att anmäla sig på golf.se.

===========================================================================================

Oldgirls slutresultat 2016-09-06

===========================================================================================

Oldgirls matchresultat 160824

===========================================================================================

Oldgirls matchresultat 160817

============================================================================================

Oldgirls matchresultat 160810

============================================================================================

Som avslutning på säsongen 2015 spelade vi nio hål med start kl 15. Det var 15 st damer som hade hörsammat kallelsen och som deltog i spel en underbar höstdag med sol och värme den 30/9.

Det blev en hel del bra resultat och bäst lyckades Ellinor och därefter Anneli och säker trea var Agneta med Monica E på fjärde plats, vi andra kom på femte plats allihop.

Avslutning-20150930

Efteråt samlades vi i restaurangen där Hannes o Malin hade fixat till en underbar Gulaschsoppa med bröd, därefter kaffe och mazarin. Mycket skratt och även lite historier berättades. Fina priser till de som lyckats bäst och därefter lite snack och utvärdering av säsongen.

Tacktal-Ellinor

Vi hoppas på en ny härlig säsong med alla härliga tjejer i klubben och att några nya kan ta vid i damkommittén då den nuvarande avgår. Ett gott samarbete och intresse för varandra så kommer det att bli en härlig säsong även 2016.

Damkommittén

========================================================================================================================

Säsongen lider mot sitt slut

Onsdagen den 30/9 kl 15 träffas vi och spelar 9 hål och äter en soppa ,smör o bröd, lättöl/vatten, kaffe o kaka till priset av 85 kr

Du som vill vara med går in på golf.se och anmäler dig. Vi satsar en tjuga var och spelar om den. Några priser ska vi väl få ihop.

Dessutom  har vi prisutdelning för birdieträdet som gått från 15/5-15/9.

Hoppas att ni känner för att spela lite och ses innan mörkret tar vid.

Gör som vi, anmäl dig på golf.se

Damkommittén

Årsplaceringar Oldgirls 2015

Matchresultat oldgirls 2015

Spelprogram Hösttour 2015

Golfvärdar och tävlingsledare 2015

Information om Manheim Cup

Presentation Matchspel & Tour 2015

Ladies tour 2015

====================================================================================

Under vårsäsongen har vi spelat efter/bland/med herrarna vid några tillfällen och därefter i slutet spelade vi direkt efter herrarna ca kl 10. Vi har varit många tjejer som har haft en skön motionsrunda på onsdagarna. Vädret har ju inte varit det bästa men många har ändå kommit för att röra på sig lite i vänners sällskap.
Vi avslutade onsdagsgolfen en tisdag med Sillslaget, där vi hoppades att många skulle komma då tiden för förstastart var kl 13 så även de som jobbade kunde vara med. Tyvärr blev det inte så men jag tror det var tappra 12 st som kom, se bilden.
Manheim Cup spelades mellan damer och herrar fredagen den 26/6. En väldigt lyckad tillställning där vi spelade 27 hål med tre spelsätt. Herrarna hade turen på sin sida och vann över damerna med 25-23, detta blir en återkommande tävling som denna gång blev mycket uppskattad av de som var med. Höstsäsongen startar den 12 augusti, välkomna.

Sillslaget
Sillslaget

Damkommittén

====================================================================================

På damkommitténs möte i våras kom vi överens om att från och med i höst med start onsdagen den 12/8 kommer vi att bli lite modernare av oss och följa andra klubbars initiativ och göra som våra gubbar gör nämligen att den som vinner tävlingen får arrangera nästa onsdagstävling och hjälp får den av den som vann på scorekortet och/eller en kompis. Detta för att fördela arbetsbördan lite. Har man inte möjlighet så får man ta sig ett snack med UllaBritt eller Kristina så löser sig det hela.

Kan vi också bestämma att vi kommer ca en halvtimme innan vår start och går ner i shopen och betalar startavgiften. Detta för att den som har hand om tävlingen ska kunna få en stund på puttinggreen innan första utslaget.

Vi har också bestämt att vi ska använda oss av golf-ident, så har du ingen ”plipp” prata med Åsa eller Daniel och hämta ut en. Man kan göra så att man använder sin egen och står tillsammans och matar in efter varje hål. Då slipper man byta och glömma byta tillbaka. Vi som arrangerar slipper också stå och mata in scorekort och prisutdelningen kommer igång snabbare.

Vårsäsongen blev en regnrysare och med kyla men vi hoppas att höstsäsongen ska bli bättre vad gäller vädret. Ta onsdagen till din dag och tillbringa den på golfbanan tillsammans med övriga tjejer, så får vi både trevligt, motion och förhoppningsvis lära oss någon golfregel vid tillfälle. Vårsäsongen bjöd ju på Manheim Cup också där 12 damer spelade mot 12 herrar och herrarna var strået vassare denna gång men vi kommer igen. Även Sillslaget blev en glad tillställning men tyvärr få deltagare men vi som var där hade det muntert. Ha en bra höstsäsong önskar

Damkommittén

====================================================================================

Den 15 april hade 58 st glada golftjejer hörsammat vår inbjudan till årets Kick Off.

Damkommittén presenterade vad som är på G under säsongen. Allt finns att läsa här på hemsidan.

Efter informationen bjöd Hannes med personal på god mat och kaffe/desert.

Så kom Paula en tjej som jobbat som barnmorska men sadlat om till guldsmed. Hon berättade om den tiden sitt liv för oss och därefter visade hon sina smycken, en mycket trevlig stund under kvällen.

Vi avslutade kvällen med det sedvanliga lotteriet och det var många nöjda damer som for hemåt med tanke på stundande golfsäsong.

Hoppas vi ses på banan, damkommittén

====================================================================================

Damernas höstavslutning 2014

Den 8 oktober var det så dags för en avslutning på säsongen. Det var 16 st damer som hörsammat inbjudan och i glada golfares sällskap åt vi en god gulaschsoppa och trivdes. Vi hade prisutdelning för de som lyckats bäst under säsongen i matchstegen och med att göra så många birdies som möjligt, även en eagle prisades. Vi lottade även ut presentkort i shopen bland de närvarande.

Efter dessert och kaffe diskuterades den gångna säsongen och en del idéer för nästa säsongs tävlingsprogram kom fram. En mycket lyckad kväll-

Damkommittén

Den 8 september var det avslutningstävling för oldgirls på Motala GK.

Totalt deltog ca 70 damer varav 5 från Bråviken.

Under säsongen har ca 20 damer varit med och bidragit till Bråvikens fina 2:a plats i serien.

Vill passa på att tacka alla för en kanonfin insats under detta året och hoppas på många gamla och nya som vill vara med  och spela nästa säsong.

Ansvarig Oldgirls

Eva Andersson

Damkommittén

På bilden är: Anneli Gåverud, Eva Andersson, Kristina Rosberg,  Ragnhild Forslund och Lillemor Neumann.

====================================================================================

Slutresultat oldgirlsserien 2014

====================================================================================

65 tjejer kom på årets kick-off.
Kommittén berättade om den komna säsongen och de nyheter som införts.

Tillsammans nöjt vi av en härlig mat i restaurangen medans golfshopen stod för underhållningen genom en mannekänguppvisning med modellerna William Monier, Wesley Monier, Åsa Monier och inte minst ”Daniella” (Daniel Ivarson).

====================================================================================

Presentation Kick-off 2014

Tävlingsschema damer 2014

Speldatum oldgirls 2014

Sillslaget 2014

Träningsmöjligheter 2014

====================================================================================

Damkommittén tackar alla damer för en trevlig afton.

Priser delades ut till följande:


Kommittén utlottade även ett antal presentkort, greenfeecheckar och julbord.

 PRISTAGARE 

 TÄVLING 

Petra Henriksson Birdieträdet
Agneta Österberg Årets nykomling
Agneta Antonsson Pottgolfen eftermiddag
Kristina Rosberg Pottgolfen
förmiddag
Anneli Gåverud Running Eclectic
Total
Anneli Gåverud Running Eclectic
vit slinga
Anneli Gåverud Running Eclectic
gul slinga
Agneta Österberg Running Eclectic
röd slinga
Kristina Rosberg 1:a Matchstegen
Ulla-Britt Tärning 2:a Matchstegen

====================================================================================

Matchspelet slutställning 2013

Touren för Damer och Herrar 2013

Matchresultat oldgirlsserien 2013

Spelschema Oldgirlsserien 2013

Spelschema vår 2013

Spelschema höst 2013

Information om matchspel och touren 2013

Matchresultat Oldgirls 2012

Information om Mannheim Cup

Årsplaceringar Oldgirls 2012

  Matchresultat 110620 (179,0 KiB)

  Matchresultat höst 2011 (269,0 KiB)

  Matchresultat vår 20110615 (192,5 KiB)

  Matchstegen 2012 (22,3 KiB)

  Oldgirlsserien Slutresultat 2011 (101,6 KiB)

  Resan i det blå gick i år till Mjölby (327,0 KiB)

  Spelschema hösten 2012 (11,6 KiB)

  Spelschema våren 2012 (11,3 KiB)

  Tack från coach (26,6 KiB)

  Tävlingsschema Oldgirls 2012 (19,3 KiB)

  Uppfräschning av damernas omklädningsrum 1 (459,2 KiB)

  Uppfräschning av damernas omklädningsrum 2 (425,7 KiB)

  Årsplacering i Östegöta Oldgirlsserien (70,8 KiB)

Denna webbplats använder cookies. Men först behöver vi ditt samtycke. Läs mer.

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng