Lokala Regler

Följande lokala regler gäller för allt spel på klubben om inte annat beslutats för en specifik tävling. Tidvis kan tillfälliga lokala regler gälla och dessa anslås.

Följande markeringar gäller på banan:

Banmarkering Innebörd  Regel (i ”Regler för Golfspel 2016”)
Vit Out of bounds 27
Vit-svart Intern out of bounds 27
Gul Vattenhinder 26
Röd Sidovattenhinder 26
Blå Mark Under Arbete (MUA) 25
Blå-vit MUA – spel förbjudet Bilaga 1-A (2a)
Vilken som helst av färgerna ovan med grön topp Miljökänsligt område. spel förbjudet Bilaga 1-A (2c)
Orange Oflyttbart hindrande föremål 24-2

Vattenhinder (Regel 26)

Alla omarkerade diken/dammar är sidovattenhinder. Gränsen till hindret går där marken bryter av ned mot hindret.

Onormala Markförhållanden (MUA) (Regel 25-1)

1. Skador i bunker, såsom blottade stenar, gropar eller fåror, orsakade av rinnande vatten är mark under arbete.
  2. Dräneringar täckta av sand, singel, grovt grus eller småsten på spelfältet är mark under arbete.
  3. Myrstackar är mark under arbete varifrån spel är förbjudet.
  4. Jordfasta stenar och berg i dagen på en finklippt del av spelfältet är mark under arbete.
  5. Vit spraylinje runt om ett område definierar gränsen för MUA.

Flyttbara hindrande föremål (Regel 24-1)

Stenar i bunkrar är flyttbara hindrande föremål.

Oflyttbara hindrande föremål (Regel 24-2)

Röda, blå, gula och vita plattmarkeringar på fairway är oflyttbara hindrande föremål och anger avståndet 100 m, 125 m, 150 m respektive 175 m till mitten på green.

Avståndsmätare (Regel 14-3)

En spelare får skaffa sig information om avstånd genom att använda en avståndsmätare. Om en spelare under en fastställd rond använder en avståndsmätare för att även bedöma eller mäta andra förhållanden, som skulle kunna påverka hans spel (tex nivåskillnader, vindstyrka, osv), bryter spelare mot Regel 14-3.

Plikt för brott mot lokal regel (om inget annat sägs i den lokala regeln):

Matchspel – Förlorat hål; Slagspel – Två slag

Klubben rekommenderar

För allas trevnad ha mobiltelefonen på ljudlös eller avstängd

Lokala regler fastställda 2016-04-19 av Simon Ahlberg, Förbundsdomare